Home - de Ruiterclub
Informatie De Ruiter
North&East sea-stars
Grand-stars
Morning-stars
Kruisers en Specials
Verkocht/onbekend
Bouw Noordsea-star
Refit van interieur
Reisverslagen
De Ruiterschepen
Bijeenkomsten
Foto's bijeenkomsten
1ste Bijeenkomst
2de Bijeenkomst
3de Bijeenkomst
4de Bijeenkomst
5de Bijeenkomst
6de Bijeenkomst
7de Bijeenkomst
8ste Bijeenkomst
9de Bijeenkomst
10de Bijeenkomst
11de Bijeenkomst
12de Bijeenkomst
13de Bijeenkomst
14de Bijeenkomst
15de bijeenkomst
16de bijeenkomst
17de bijeenkomst
Produkten te koop
Nieuwsbrieven
Gastenboek
Contactformulier
Interessante links
Home
Sitemap

 

Samenkomst te Gorcum op het weekeinde van 28 & 29 October 2022.

In het najaar een bijeenkomst houden. Aan het eind van de maand october nog wel. Dat is eigenlijk de goden verzoeken. Ieder weekeinde denk je : is dit het laatste mooie , vol zon en weinig wind ?

Niet dus . De laatste is nog mooier.

 

Op Vrijdag  gaan  Michiel en ik varen. Paddy brengt ons naar de boot. Zij kan helaas niet mee, vanwege beenproblemen. Alleen al het lopen op schommelende drijvende steigers is dan een bezoeking.

                                                                      

Om 12 uur bij de Volkerak sluizen, rond 2 uur bij de Moerdijk bruggen en dan te ½ 5 in Gorcum. Het ontvangst comité staat al klaar, want via die TV telefoontjes hebben ze ons gemaild. Michiel meldt dat ie de brug van Gorcum in zicht heeft. Monique maakt foto's van onze aankomst. We krijgen een prachtig plaatsje tussen 2 andere de Ruiter schepen in. Dat is klasse.

 


                                                                      

Gezellige avond aan boord bij Astrid en John en later bij Monique en Ruud. We drinken, eten hapjes en bomen over van alles. Pas laat namen we afscheid en gingen ter kooi. Toch sliep ik slecht, harde matras weet je wel.

 

Zaterdag vroeg wakker en zet koffie. Hoor dan om ¼ voor 8 een geruis en zie niets in de haven dat het kan veroorzaken. Kijk omhoog en zie een hete lucht ballon overkomen. Dat verwacht je niet.

We gaan een wandeling maken en het blijkt de zuidoost hoek van de stad te zijn. Ben daar nog nooit geweest alhoewel ik hier vaak kom. Mooie omgeving. De Dalemse poort, zo geheten wegens het dorp van die naam wat verderop. Mooie niet al te hoge flatgebouwen met balkons en uitzicht op de Merwede. Een pleintje blijkt een volgestort haventje te zijn. Terug in de stad wordt het poortje aangewezen waardoor Hugo de Groot in z’n boekenkist arriveerde na z'n ontsnapping uit slot Loevestein.

Zelf raak ik de groep even kwijt, doordat we een winkeltje passeren, dat in de etalage foto's, modellen en zelfs schilderijen van vliegtuigen laat zien. Dat is een hobby van me, dus naar binnen. De man laat me alles zien en geeft me een model van een straaljager van ongeveer 25cm lang. Voel maar eens. Weegt het evenveel als een postzegel. Ongelofelijk.

We hebben vervolgens een gezellige en lekkere broodmaaltijd in restaurant de Hoofdwacht. Het gebouw zelf is op zich al een bezoek waard.

's Avonds eten bij de Griek. Merkwaardig. Heb nog nooit zoveel volle borden terug zien gaan naar de keuken. Zelf zat ik goed. Een moot zalm. Heerlijk. Desondanks was het een geslaagde dag.

 


                                                                      

En vannacht gaat de klok een uur achteruit, omdat de dagen krimpen. In de lente worden ze groter en gaat de klok een uur vooruit.

 

Zondag morgen vieren we aan boord  met z'n allen bij Astrid en John het befaamde ontbijt. Gebakken eieren met spek. En koffie toe.

Er worden sterke verhalen verteld over het hotel. Daar kon je niet in. Slot reageerde niet op kaart. 06 nummer gebeld, dat ergens op een bord stond, waarna iemand ze naar de achteringang verwees alwaar via de brand trap binnen konden. Zoiets heet avontuur.

 


                                                                      

Van tevoren wat vroeg opgestaan voor een wandeling. In het water overal kleine springende visjes. Worden ze achterna gezeten door snoeken ? Want springen doen ze niet voor niks.

 

Pas om 11 uur (wintertijd) de motor aan en weg. Uitgezwaaid door diegenen die er nog liggen. Onderweg drinken we koffie met de 2 taartjes die we van Astrid(correctie Monique) kregen. Hele goede gastvrouw. Dank U.

 

Tenslotte bij het sluisje van Heense Sas koelwater alarm. Motor stop en wachten. Ontluchten, waarbij het wat lang duurde aleer het koelwater opborrelde. In het peilglas zakt het ongeveer 10cm. Hoe kan er nu lucht in het systeem ontstaan. Dan starten en rap daalde de temperatuur naar 80 graden. Zoals het hoort. Met deze boot heb je altijd wat.

 

In de jachthaven staat Paddy al bij het begin in de auto op ons te wachten en rijdt met ons mee naar de ligplaats. Het mooie weekeinde is weer voorbij.

 

Toch een opmerking: Waarom slechts met 3 boten naar Gorcum varen, terwijl de meesten voorzien zijn met van die mooie kachels? Ondanks dat was het zo warm, dat die niet eens aangingen.

 

Dank jullie wel, Monique & Ruud en Astrid & John en alle mede club genoten voor een gezellig en prachtig slot weekeinde 2022.

 

 

  


Astrid van Leeuwen
astrid@deruiterclub.nl